donderdag 25 juli 2013

Vreselijk nieuws:Treinramp bij Santiago de Compostella

De treinramp bij Santiago de Compostella vond plaats op woensdag 24 juli 2013 met een semi-hogesnelheidstrein Alvia van Renfe.

Toedracht

Rond kwart voor negen in de avond werd een explosie gemeld door omwonenden. De trein op het traject van Madrid naar Ferrol liep nabij het station treinstation van Santiago de Compostella in een bocht uit de rails en raakte een betonnen muur. Van de trein ontspoorden alle dertien wagons, waarbij één wagon in delen brak. Dit type trein heeft doorgaans een topsnelheid van ongeveer 250 kilometer per uur. Ooggetuigen verklaarden dat de trein veel harder heeft gereden dan de ter plekke toegestane snelheid van 80 km/u. Dit is ook te zien op beelden van een beveiligingscamera ter plekke.
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/treinramp-spanje#node_319441

Slachtoffers

Er zijn 78 dodelijke slachtoffers aldus de Spaanse regering. Op het moment van het ongeluk waren 218 passagiers en 4 personeelsleden aan boord van de trein. Er vielen 178 gewonden, waaronder een groot aantal ernstige verwondingen. 75 mensen overleden ter plaatse, drie naderhand in het ziekenhuis. Van de gewonden zijn er twintig ernstig verwond, en liggen er vijf in coma.

Feestelijkheden

De feestelijkheden die op donderdag 25 juli zouden plaatsvinden in Santiago de Compostella in het teken van de beschermheilige Sint Jacob zouden de woensdagavond ervoor worden ingeluid met een vuurwerk. Er werd gemeld dat alle feestelijkheden zouden worden afgelast.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten