woensdag 11 september 2013

DAG 11 : BIDARRAY-PAMPLONA:97km


Ola, ola radio Compostela speciaal voor u uit “Speen”

Deze morgen toch enige stress waarneembaar in het rennerspeleton , de frequentie van het toiletbezoek lag ongemeen hoog, zelfs op de startlijn sloeg het noodlot nog toe, den Bontempi moest nog een grote boodschap doen, waardoor het startschot een klein kwartiertje werd uitgesteld, hopelijk noemen ze ons nu niet de compostbikers.

Arnéguy de grens tussen “Vrankrijk” en “ Speen” is onze eerste halte voor de beklimming van de Ibañeta, dit wordt waarschijnlijk de zwaarste rit, afspraak gemaakt om in groep te klimmen, samen uit samen thuis. Af en toe werd het Baskische woord cogida (verdomme in het Vlaams) opgevangen door de pers, maar de 1057 m hoge col werd door iedereen bedwongen en goed verteerd.


Een sportieve en morele opsteker, waar we als groep alleen maar sterker kunnen uitkomen.

Enkel in Erro lag nog een puistje op de Compostelabikers te wachten, maar dit werd eveneens vakkundig uitgeknepen.

Met rasse schreden naderen we Pamplona, nog maar net in de binnenstad, hoorden we een enorme knal, den Hans zijn band leeggeschoten door de ETA, Briek kon onmiddellijk de kogel localiseren, dit bewijsmateriaal werd overgedragen aan de Policia. De buitenband was beschadigd, de plaatselijke depanneur nog in siësta, dus als inventieve Belg de lekke binnenband in stukken gesneden bij de slager en als extra versterking gebruikt, binnenbandje steken, pompen en klaar.

Foto's dag 11:http://www.flickr.com/photos/96109637@N03/sets/72157635476225857/


Uw wielercommentatoren Marc Wuyts en Geert Van Lombeek uit “Speen”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten