dinsdag 17 september 2013

DAG17:AMBASMESTAS-PORTOMARIN:88KM

Ola,ola radio Compostela de piratenzender die bijna uit de ether verdwijnt.

http://www.youtube.com/watch?v=3znoCOCAHs8

De vorige klimdag goed verteerd, met als afsluitertje een 12-jarige op eiken vaten gerijpte Mc Vullin single malt, aan een zacht Spaans prijsje.

Vandaag starten we met een zware bergrit naar Alto Cerbreiro (1330m), toch 600m hoogteverschil te overwinnen. De erwtensoep wordt dikker en de bikers verschijnen één voor één als gorillas uit de mist, Wuyts waant zich Diane Fossey die haar apen kan benaderen en fotograferen alsof het haar eigen kinderen zijn, Wuyts voedt ze daar dan boven ook met een banaantje en wat extra nootjes, krachtvoer voor het verdere traject.


Pas na de Alto Poio(1337m) komt het zonnetje piepen, sommigen kamikazes kunnen aan de verleiding niet weerstaan om in de afdaling naar Sarria voluit te gaan.  Bij het binnenvliegen van Samos werd Alain geflitst, onmiddellijke inning van de overtreding werd geëist, zijn voorstel om de vrouwelijke agente in natura te betalen, liep op een sisser uit.  Als een Spaanse furie bliksemden haar bruine kijkers en haar woorden sloegen als klepperende castagnetten rond zijn oren, dokken zal hij, speedy Gonzalez!

Bij het binnenkomen van Portomarin rijden we over het stuwmeer van Embalse de Belezar, net een scene uit “the good,the bad and the ugly” met een weids panorama,  stoffige canyons, hete zanderige woestijnwind en een eenzame saloon, Villajardin : onze slaapplaats

Morgen laatste etappe in dit fietsepos, hopelijk brengen we die ook tot een goed einde.

foto's dag 17:http://www.flickr.com/photos/96109637@N03/sets/72157635586934125/Uw wielercommentatoren Marc Wuyts en Geert Van lombeek uit “Speen”Geen opmerkingen:

Een reactie posten