maandag 2 september 2013

dag 2 Douai - Breteuil 145 kmHallo,hallo radio Compostela vanuit Breteuil.

Na een stevig ontbijt om 8u deze morgen het stalen ros bestegen en richting Ervillers gepeddeld, in de “mairie” onze eerste stempel bemachtigd bij een jonge,Franse deerne. Marc Wuyts heeft ons daar van een kopje koffie voorzien en een gezond tussendoortje.
Met een krachtige tegenwind, maar vol goede moed richting departement van de Somme, we waanden ons in de Westhoek door de aanwezigheid van de vele Britse kerkhoven, maar het geaccidenteerd parcours bracht ons al snel op andere gedachten.
’s Middags een emmertje pasta verorbert met verse Schotse zalm onder de aanblik van Victor Hugo in Allonville, leven als God in” Vrankrijk”.
Na de middag nog een paar heuveltjes bedwongen, 8% licht glooiend.  Ijzeren Briek heeft echter het koersverloop bepaald, door een lekke achtertube, een snelle technische interventie en terug “en route”.  De GPS dacht dat wij ook trappen beklommen, maar een goed soldaat trekt zijn plan, na een kleine omweg terug op schema.
De Fransen saboteerden blijkbaar onzen Briek, nu viseren ze zijn voorband, nen leegloper, een klein koerske naar het hotel, waar de dampende soep van onze kookouders klaar stond.
Na 4152 Kcal en 30699 omwentelingen, gaan we nu ons lichaamsvocht op peil brengen met een goede jupiler!

Uw wielercommentatoren Marc Wuyts en Geert Van Lombeek vanuit “Vrankrijk”

foto's dag 2:http://www.flickr.com/photos/96109637@N03/sets/72157635351356950/
Geen opmerkingen:

Een reactie posten