zaterdag 14 september 2013

DAG 14:SANTOVENIA DE OCA-VILARMENTERO DE CAMPOS: 104 KM

Ola, ola radio Compostela vanuit de provincie Palencia in “Speen”


Gisterenavond in het late herfstzonnetje nog geboeid zitten luisteren, naar de verhalen van Hans over de serrebouw in Spanje, Portugal zelfs in China, waar hij op handelsmissie trok met de toenmalige gouverneur Balthazar en kroonprins Filip.  Speechen in het Engels is voor Hans geen probleem, zolang er een souffleur aanwezig is en die Chineeskes maar applaudisseren.

Het was ronduit fris deze morgen in de Sierra de Atapuerca, maar de opkomende zon belooft ons terug een aangename dag.  We fietsen door het opvallend kalme Burgos, waar Bontempi het woord voerde in de plaatselijke VVV : we zijn op “el Campina, mercios por favor” voor den stempel.

Wuyts wou zijn pupillen verrassen met taart deze middag, maar vond in een kleine panaderia enkel stokbrood, het zal dus voor een andere keer zijn heren.

Castrojeriz is een plaatsje op de camino met een castillo hoog op de heuvel, in deze desolate streek is het steeds moeilijker om te bevoorraden in de lokale alimentacion, dienden we eerst aan te bellen en toen ze de deur opende stond daar de reïncarnatie van Alma Berth.  Een winkeltje met originele weegschaal en schapjes vol prullen en snoep, toch konden we hier enkele platanos en fantas op de kop tikken.

De Rio Pisuerga vormt de grens tussen de provincie Burgos en Palencia met nog 50 km te gaan, naderen we gestaag ons doel.

Formista centraal in deze graanschuur van Spanje lokt ons naar een terras, waar we zonder problemen een San Miguel zullen degusteren, het is zaterdag voor iedereen nietwaar.  Een moedige Engelse dame uit Kent die ons pad al een paar dagen kruist frequenteerde ook dit plaatsje,zij oogt zeker mooier dan de Spaanse waardin, die je beter niet bij nacht tegenkomt.Ons logement voor vandaag ligt op den boerenbuiten, een “casa rural”, een hartelijke ontvangst inclusief een flesje wijn, viel ons ten beurt.  Bontempi slaapt vanavond bij John Deere.

foto's dag 14: http://www.flickr.com/photos/96109637@N03/sets/72157635538889723/

Uw wielercommentatoren Marc Wuyts en Geert Van Lombeek uit “Speen”Geen opmerkingen:

Een reactie posten