zondag 15 september 2013

DAG15:VILAMENTERO DE CAMPO-HOSPITAL DE ORBIGO. 148KMOla,ola radio Compostela met uitzicht op de Montes de Leon

http://www.youtube.com/watch?v=PYsUTJOw1e8  (voorstelling Mon de wonderprepareur)

De familie die de “casa rural” La casona de Doña Petra uitbaat is zowat eigenaar van het ganse dorpje. Met zijn 11 inwoners, 8 ezels, 2 honden, 1 haan en een kudde schapen, ongeveer het eenzaamste plaatsje in Spanje.  De patroon van de zaak is terzelfdertijd grootgrondbezitter, burgemeester, onderwijzer, notaris en stichter van een kroostrijk gezin. Eén van deze kloeke boerendochters,Elisabeth, die eveneens manager voor de spaanse winkelketen Zara in het Midden-Oosten is, heeft in ons Greta een nieuwe hartsvriendin gevonden.


Aangetrokken door de geur van verse kruiden in de lokale bar, nog een glaasje gedronken met Bob Marley op de achtergrond.

Op weg naar Leon in Mansilla de las Mulas was er een feest ter ere van de heilige “guidon”,een optocht met fanfare, enkele reuzen en de notabelen van het dorp.  De Compostelabikers werden gevraagd om de stoet te vervoegen, maar helaas dienden ze beleefd te weigeren, omdat er nog een 45 km af te malen was.

Ze dienden echter tijdig in het hotel te zijn, omdat speciaal voor de bikers een extra verzorger overgevlogen komt vanuit België, dit om hen voor te bereiden op het klimwerk van de komende dagen.  Het idee ontstond nadat bepaalde renners in het peleton,last kregen van darm-en spierkrampen, hallucinaties en andere ongemakken,  bij de aanblik van de te overwinnen bergtoppen.

Marc stelde voor om zijn goede vriend Mon te laten overkomen, de wonderprepareur, het voorstel werd door de meerderheid onmiddellijk aanvaard, alhoewel Geert Van Lombeek toch twijfelde, gezien het dubieuze verleden van deze beroemde soigneur.

Wat er zich vanavond zal afspelen in de hotelkamers, zullen we nooit te weten komen.  Eén voor één zullen de renners achter gesloten deuren een beurt krijgen, daarna heerst er een absolute omerta.  De resultaten van Mon zijn kunnen zal de volgende dagen te volgen zijn op deze blog.

Foto's dag 15:http://www.flickr.com/photos/96109637@N03/sets/72157635540236933/


Uw wielercommentatoren Marc Wuyts en Geert Van Lombeek vanuit “Speen”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten