donderdag 12 september 2013

DAG 12: PAMPLONA – LOGROÑO 99,5KMOla, ola qué tal radio Compostela vanuit païs del toro.

http://www.youtube.com/watch?v=qBcPQ7YBHeI

Vanaf nu het echte Spanje, een andere mentaliteit (tranquilo), andere gewoontes, dorre landschappen, geen bos te bespeuren, terracotta gekleurde dorpjes tussen en op de heuveltoppen, met aan de einder de Picos de Europe.

Onze eerste stempel gehaald in het klooster van Puenta la reina, waar we één voor één bij broeder Van Gheluwe moesten aanschuiven om de biecht af te leggen, Alain bleef lang weg, veel op te biechten? Als penetentie werd een trip voorgeschoteld van 45 km naar de volgende stop Los Arcos.

Het interieur van de imposante Middeleeuwse kerk een allegaartje van stijlen (Romaans,pro-Gotisch,Renaissance en barok, zelfs een vleugje Rococo), met veel bladgoud en een immense koepel.

Als devote pelgrims met aureooltje op het hoofd zweven we deze namiddag richting Logroño, waar Martin en Greta ons vanavond een kruisken en een piepken, na de rozé(n)krans, gaan we dan terug in ons bedje

Beste luisteraars vandaag willen we onze kookouders nog eens in het Spaanse zonnetje zetten.  Martin en Greta zorgen ervoor dat onze bikers voldoende vitamines en reserves opdoen om ons einddoel te bereiken.


Om 6 u loopt de wekker af in de mobilhome, hun eerste taak is koffie zetten en voor een gevarieerd ontbijt zorgen.  Rond 8 u is iedereen vertrokken, alles wordt opgeladen, de kamers gecontroleerd, boodschappenlijst opgemaakt en dan op weg naar de volgende slaapplaats.  Onderweg proberen ze toch nog een graantje mee te pikken van de streek.  Aangekomen bij het logement wordt alles in gereedheid gebracht voor het avondmaal en het middagmaal van de dag nadien.  Tussendoor nog wassen en plassen, kledij herstellen, nog alles opruimen, nog een koffietje of een vino rosado en dan de nest binnen.

Om 6u opstaan ………………………….

U hoort het beste luisteraars deze 2 schatten van mensen zijn onmisbaar voor het goede verloop van onze expeditie.
De Compostelabikers danken jullie


Uw wielercommentatoren Marc Wuyts en Geert Van Lombeek uit “Speen”

2 opmerkingen:

  1. ik kan het mij goed inbeelden dat die twee goede zieltjes jullie rots in de branding zijn. jullie doen da super en we volgen hier elke avond jullie verhaal , geniet er maar van want hier opnieuw regen weer. succes vandaag en tot deze avond op de blog
    marij en co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. super mensen zijn het tis nie te beschrijven wat ze al doen
    gr de compostelabikers

    BeantwoordenVerwijderen