zondag 8 september 2013

DAG 8:TALARIS-MIMIZAN-PLAGE 139KM


Bonsoir, bonsoir ici radio Compostela met de sportuitslagen annex duivenbulletin.

Wegens een overboeking in het mondaine Lacanau-Océan, in het voorziene strandhotel, werd uitgeweken naar de Franse Camping Cosmos, echter geen Lolo Ferrari gespot.  Een chalet van 6000mm op 2500mm delen met  7 bosontginners is een unieke ervaring.
Hans zijn lengte is het exacte equivalent van de breedte van onze keuken en sliep op het zetelbed , met zijn voeten op een stoel.


 Briek en Wuyts deelden het tweepersoonsbed en sliepen als twee kiekens in een legbatterij en onzen Alain stopt pas met bomen zagen,snoeien en hout klieven om zijn vieruurtje te nemen.  U hoort het beste luisteraars het leven van een pelegrino kan hard zijn. We verliezen de moed niet, om 7u45 aangezet voor een trot van een klein 140 000 000 mm, doorheen “les pins de Landes”
In Cap Ferret de overzet genomen naar Arcachon, een grote inham, waar de pleziervaart welig tiert, een eindje verderop liggen de hoogste duinen van Europa (Dune de Pilat), reusachtige gele zandbergen, die tegen de groene sparrebossen aanleunen, wat een contrast.
L’étang de Biscarrosse en de Parentis is de rustplaats in de namiddag en daarna nog 30 km bollen,naar Mimizan-plage
Na 1 week hard labeur en iets meer dan 1100 km, kan de redactie melden dat iedereen nog en” pleine forme” zit.  Zonet rolde een fax binnen, dat het hotel vanavond, iets meer luxe zal bieden en er waarschijnlijk geen gezamelijke, nachtelijke snurkconcerten zullen plaatsvinden.


Uw wielercommentatoren Marc Wuyts en Geert Van Lombeek vanuit “Vrankrijk”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten