maandag 16 september 2013

DAG16:HOSPITAL DE ORBIGO-AMBASMESTAS:110km


Ola, ola radio Compostela vanonder de brug in “Speen”

http://www.youtube.com/watch?v=qIqQ5_fiGs0

Nog 1 dag zwaar klimwerk, Santiago bereiken wordt geen sinecure en dit na 15 fietsdagen.  Maar het doel op zich geeft onze jongens de nodige moed, mentaal staat iedereen nog scherp en fysisch nog scherper dankzij Mon (?)

De wondersoigneur was voordien niet op de hoogte, dat de Compostelabikers voor het goede doel fietsen, dus besloot hij om stante pede zijn gage door te storten op de rekening van de Vierklaver.  Met deze geste wil onzen Mon de luisteraars motiveren om zijn voorbeeld te volgen.

Malheur,malheur om 6 u Guardia Civil aan de deur, zijn goed hart kan Mon niet redden van deze vertegenwoordigers van de wet.  Ze slaan hem in de boeien en hij repliceerde : prepareren, prepareren ik zal jullie subiet eens prepareren, gelukkig werkt zijn specie 48 uur. Mon door alle watertjes gewassen, zal zonder twijfel zijn Spaanse connecties gebruiken, de wil van Dr. Fuentes een leerling van Mon, is hier wet.

Hoogtepunt van onze rit vandaag is de klim naar Cruz de Ferro (1504m) vanuit Astorga (868m) eerste meetingpoint ligt in Rabanal Del Camino.  Wuyts had zich ondanks 2 GPS’en en 2 detailkaarten toch misreden en belandde in een doodlopend steegje, gelukkig was hij nog tijdig op de afspraak om zijn kinderen te bevoorraden. 

Nog eens flink doortrappen en daar zien we Cruz de Ferro, eigenlijk stelt dit niet veel voor, een houten paal met kruisbeeld en een hoop stenen.  Maar de achterliggende betekenis is wel de moeite : iedere peregrino legt er zijn “last” af, die hij meenam van thuis.  Het heeft hem de kracht om de laatste paar honderd kilometer tot een goed einde te brengen. Wij deponeerden 2 prachtig versierde stenen van de Vlierklaver, zoals beloofd.  Enkelen van ons dropten ook hun persoonlijk steentje.


Na het nemen van de nodige foto’s, ging het in een razend tempo bergaf richting Molinaseca een afdaling van maar liefst 11 km, de remblokjes, roodgloeiend, roken naar verbrand rubber, gelukkig iedereen beneden zonder kleerscheuren, maar een onvergetelijke ervaring rijker.  Nu richting Ambasmestas waar iedereen de nodige rust zal kunnen gebruiken.

Uw wielercommentatoren Marc Wuyts en Geert Van Lombeek uit “Speen”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten