maandag 9 september 2013

DAG 9: MIMIZAN-PLAGE BIDARRAY 142km


Allo allo radio Compostela dit bonjours aux montagnes.

https://www.youtube.com/watch?v=kgy5grKI_ko 

Vandaag verslaggeving vanuit Bidarray met zicht op pico Artazamendi (926m), een voorloper van de Pyreneeën.  Gisterenavond heeft de hotelier, een ex-collega van Eric De Vlaeminck, ons geholpen met het drogen van de was, het gratis gebruik van zijn mooi terras en het stallen van onze koerspaarden, kortom nen fransman zoals er meer zouden moeten zijn.

Hans Cadans heeft gisterenavond zijn natte droom kunnen verwezenlijken, namelijk een kistje oesters met peper en zout, een citroentje en een scheutje champagne, morgen zal hij zeker de eerste heuvels opvliegen.

Na een verkwikkende nachtrust om 8u00 stipt aangezet, zolang mogelijk de kust volgen, plaatsen zoals Vieux-Boucau en Capbreton zijn het mekka voor de surfers, dreadlocks in het zilte nat zijn hier een alledaags zicht.
In Ondres aangeklopt bij kapelaan Odekerke en in zijn voortuin “nen kaan pla” gesmuld, bedevaarders zijn tegenwoordig veeleisend.

Bayonne laten we voor wat het is en steken de Adour over in Urt, dit is als het ware de scheidingslijn tussen de vlakke Landes en de bulten van de Pyrinées Atlantique.

Nu begint het echte werk, vanaf Hasparren via de D152 richting Bidarry, via kronkelende en sterk hellende boerewegels, waar de eerste John Deere nog moet passeren.

Wat Nondeju betekent in het Baskisch zal Van Lombeek later deze week nog meedelen, één ding is zeker dat dit woord of een variante daarop  nog regelmatig zal vallen op dit zware parcours.

Vandaag zijn we gelogeerd naast een authentiek spoorlijntje, diegenen die deze nacht teveel het zwijn uithangen worden rechtstreeks gedeporteerd naar Maldegem station met den beestenwagon.

Na 9 dagen hard labeur, morgen onze eerste,maar welgekomen rustdag

Foto's dag 9:http://www.flickr.com/photos/96109637@N03/sets/72157635448403489/

 

Uw wielercommentatoren Marc Wuyts en Geert van Lombeek uit “Vrankrijk”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten