vrijdag 13 september 2013

DAG 13:LOGROÑO-SANTOVENIA DE OCA:104kmOla, ola radio Compostela uit “Speen”


Onze uitvalbasis van dag 13 ligt aan de oevers van de Rio Ebro, de flanken van deze stroom zijn uitermate geschikt voor wijnbouw,  de  Rioja is gekend om zijn donkere tannines en lange afdronk (vooral na een flesje of 2).

In de aanloop naar Najera waren de fietsgoden Briek slecht gezind, hij had opnieuw af te rekenen met een leegloper, nummer 4 op de  “cahier”. 

 We komen nu ook steeds meer pelegrinos te voet tegen, Chinezen,Portugezen, Japanezen, pekinezen, platte kezen, allemaal richting Domingo de la Calzada om de kippen in de kathedraal te bezichtigen.  Het is wel 4 Euro per persoon om die kiekens te zien, deze toeristische attractie mist toch een beetje zijn doel. Beter één Mechelse koekoek in de pot dan tien in de kerk.

Verder langsheen de N120 richting Burgos, een “highway to hell” met zwaar verkeer, helaas is er weinig alternatief.  In Belorado is een leuk terrasje in de najaarszon, dan ook een aangenaam rustpunt, onverwachts hadden we nog een flinke klim te verwerken onder een loden hitte, naar Valbuena (1162m), waar de assistentiewagen een extra bevoorrading inlaste.  

Sinds vanmorgen hadden we ook regelmatig het gezelschap van een Duitse wielerkompaan,op deze laatste kalvarieberg aanvaardde hij dan ook gretig een drankje en een banaantje van onze soigneur.

foto's dag 13:http://www.flickr.com/photos/96109637@N03/sets/72157635506767204/

Uw wielercommentatoren Marc Wuyts en Geert Van lombeek vanuit Hotel Sierra de Atapuerca

Geen opmerkingen:

Een reactie posten